Nysa, Bracka 7, 77 433 55 99

PIEROGI WŁODARSKIE


Opis

Pierogi Włodarskie robimy z ciasta i farszu. Ciasto wyrabiamy z mąki, jajek, ciepłej wody oraz szczypty soli. Wymieszane składniki ciasta ręcznie zagniatamy i odkładamy ciasto aby odpoczęło. Farsz wykonujemy z sera twarogowego, ziemniaków, soli, pieprzu, śmietany i cebuli. Ugotowane i posolone ziemniaki studzimy i mielimy przez maszynkę. To samo robimy z serem, dodajemy pieprz i sól, podsmażoną na złoty kolor cebulkę i śmietankę.



Komentarze



Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? ROZUMIEM