Nysa, Bracka 7, 77 433 55 99

PASCHALIKI WIELKANOCNE


Opis

Paschaliki wielkanocne to produkt spożywczy wykonany na bazie ciasta drożdżowego. Surowcami do ich produkcji są: drożdże, mąka, maślanka, masło, ciepła woda, sól i cukier do smaku. Nadziewane są serem, do którego dodane są przyprawy pieprz i sól oraz prażona cebula z ziołami. Z ciasta drożdżowego formowane są okrągłe placuszki na które nakłada się farsz serowy. Uformowane okrągłe paschaliki pieczone są w piecu na złocisty kolor. Podaje się je do spożycia zarówno na ciepło jak i zimno z sosem sporządzonym z jogurtu, czosnku i przypraw.
 



Komentarze



Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies? ROZUMIEM